Δραστηριότητες

Πολλές οι επιλογές για τον επισκέπτη έχοντας σαν έδρα εκκίνησης την Ευρωστίνη. Κατά την διαμονή σας στον ξενώνα μπορείτε να κάνετε έναν περίπατο δίπλα στο ποτάμι και να δείτε τις πάπιες να απολαμβάνουν την ηρεμία των νερών, σίγουρα είναι κάτι που θα χαρούν και τα μικρά παιδιά! Ανηφορίζοντας θα φτάσετε στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου με τους 17 τρούλους, ένας μοναδικός ναός χτισμένος τον 17ο αιώνα. Εκεί θα βρείτε και τις εντυπωσιακές πέτρινες βρύσες.

Μπορείτε να επισκεφτείτε καθώς θα ανεβαίνετε προς τον ξενώνα το ξωκλήσι της Παναγιάς της Καταφυγιώτισσας. Ένα ξωκλήσι χτισμένο πάνω στο κοίλωμα ενός βράχου, με καταπληκτική θέα. Μην παραλείψετε να αναζητήστε τις παραδοσιακές ταβέρνες και να γευτείτε την τοπική κουζίνα όλες τις ώρες της ημέρας.

Αν επισκεφτείτε την Ευρωστίνη τον χειμώνα μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ δύο χιονοδρομικών κέντρων (Τρίκαλα Κορινθίας - Ζήρεια & Καλαβρύτων) που βρίσκονται στην περιοχή. Το χωριό μπορεί να γίνει και έδρα για τους λάτρεις της πεζοπορίας/ορειβασίας και των λοιπών δραστηριοτήτων στο βουνό.

Το καλοκαίρι για όσους θέλουν να απολαύσουν την θάλασσα ο καλύτερος προορισμός είναι η παραλία του Δερβενίου όπου απέχει μόνο 14 χλμ. από το χωριό και η παραλία της Ακράτας που απέχει 17 χλμ. Για τις νυχτερινές βόλτες σας μπορείτε να επισκεφτείτε την Ακράτα, το Δερβένι ή το Ξυλόκαστρο που είναι οι κοντινοί προορισμοί. Για ακόμα πιο ζωηρή διασκέδαση συνιστάται η Κόρινθος αλλά και το Ρίο στην Πάτρα.

Δραστηριότητες - Ευρωστίνη

Ζήρεια